Začněte vařit v rýžovaru. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 15 minutách). Před podáváním nechte rýži 5 minut stát se zavřeným víkem
Vaření na sporáku
Opláchněte zrnka bílé rýže studenou vodou
Umístěte 1 šálek rýže do hrnce na sporák
Přidejte 1 ½ šálku vody a přiveďte k varu
Snižte teplotu a přikryté vařte 15 minut
Odstraňte z ohně a nechte přikryté 5 minut stát
Hnědá rýže
Tipy na vaření rýže
Změřte poměr rýže a vody pomocí odměrky
Nenechte se při vaření zvedat víko nebo míchat
Po uvaření nechte rýži odstát, aby absorbovala zbývající vlhkost
Vaření v rýžovaru
Opláchněte zrnka hnědé rýže studenou vodou
Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
Přidejte 2 šálky vody
Začněte vařit v rýžovaru. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 25 minutách). Před podáváním nechte rýži 5 minut stát se zavřeným víkem.
Upozorňujeme, že pokyny se mohou lišit podle rýžovaru. Konkrétní pokyny naleznete v uživatelské příručce.
Vaření na sporáku
Opláchněte zrnka hnědé rýže studenou vodou
Umístěte 1 šálek rýže do hrnce na sporák
Přidejte 2 šálky vody a přiveďte k varu
Snižte teplotu a přikryté vařte 25 minut
Odstraňte z ohně a nechte přikryté 5 minut stát
Sushi rýže
Tipy na vaření rýže
Změřte poměr rýže a vody pomocí odměrky
Nenechte se při vaření zvedat víko nebo míchat
Po uvaření nechte rýži odstát, aby absorbovala zbývající vlhkost
Vaření v rýžovaru
Opláchněte zrnka rýže studenou vodou
Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
Přidejte 1 ½ šálku vody
Začněte vařit v rýžovaru. Když je rýžovar hotový, přepne se do režimu „udržovat teplo“ (asi po 15 minutách. Vyjměte misku a nechte 10 minut stát, aby rýže vychladla
Vložte rýži do skleněné nebo dřevěné misky a postupně vařečkou vmíchejte 3 lžíce octa, 2 lžíce moučkového cukru a ½ lžičky soli
Před přípravou oblíbeného sushi rýže nechte vychladnout
Upozorňujeme, že pokyny se mohou lišit podle rýžovaru. Konkrétní pokyny naleznete v uživatelské příručce
Vaření na sporáku
Opláchněte zrnka rýže studenou vodou
Umístěte 1 šálek rýže do hrnce na sporák
Přidejte 1 ½ šálku vody a přiveďte k varu
Snižte teplotu a přikryté vařte 15 minut
Odstraňte z ohně a nechte přikryté 5 minut stát
Vložte rýži do skleněné nebo dřevěné misky a postupně vařečkou vmíchejte 3 lžíce octa, 2 lžíce moučkového cukru a ½ lžičky soli
Před přípravou oblíbeného sushi rýže nechte vychladnout