+420 601 543 586
info@orientfarm.cz
Nabízíme i možnost odložené platby

Jak vařit rýži

Bílá rýže

Vaření v rýžovaru

  • Opláchněte zrnka bílé rýže studenou vodou
  • Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
  • Přidejte 1 ½ šálku vody
  • Začněte vařit. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 15 minutách). Před podáváním nechte rýži 5 minut odstát se zavřeným víkem

Vaření na sporáku

  • Opláchněte zrnka bílé rýže studenou vodou
  • Umístěte 1 šálek rýže do hrnce
  • Přidejte 1 ½ šálku vody a přiveďte k varu
  • Snižte teplotu a přikryté vařte 15 minut
  • Odstraňte ze sporáku a nechte přikryté 5 minut odstát

Hnědá rýže

Tipy na vaření rýže

  • Při vaření nezvedejte víko ani nemíchejte
  • Po uvaření nechte rýži odstát, aby absorbovala zbývající vlhkost

Vaření v rýžovaru

  • Opláchněte zrnka hnědé rýže studenou vodou
  • Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
  • Přidejte 2 šálky vody
  • Začněte vařit. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 25 minutách). Před podáváním nechte rýži 5 minut odstát se zavřeným víkem.
  • Upozorňujeme, že pokyny se mohou lišit v závislosti na typu rýžovaru. Konkrétní pokyny naleznete v uživatelské příručce.

Vaření na sporáku

  • Opláchněte zrnka hnědé rýže studenou vodou
  • Umístěte 1 šálek rýže do hrnce
  • Přidejte 2 šálky vody a přiveďte k varu
  • Snižte teplotu a přikryté vařte 25 minut
  • Odstraňte ze sporáku a nechte přikryté 5 minut odstát

Sushi rýže

Tipy na vaření rýže

  • Při vaření nezvedejte víko ani nemíchejte
  • Po uvaření nechte rýži odstát, aby absorbovala zbývající vlhkost

Vaření v rýžovaru

  • Opláchněte zrnka rýže studenou vodou
  • Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
  • Přidejte 1 ½ šálku vody
  • Začněte vařit v rýžovaru. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 15 minutách). Vyjměte misku a nechte 10 minut odstát, aby rýže vychladla
  • Vložte rýži do skleněné nebo dřevěné misky a postupně vařečkou vmíchejte 3 lžíce octa, 2 lžíce moučkového cukru a ½ lžičky soli
  • Před přípravou oblíbeného sushi nechte rýži vychladnout
  • Upozorňujeme, že pokyny se mohou lišit v závislosti na typu rýžovaru. Konkrétní pokyny naleznete v uživatelské příručce.

Vaření na sporáku

  • Opláchněte zrnka rýže studenou vodou
  • Umístěte 1 šálek rýže do hrnce
  • Přidejte 1 ½ šálku vody a přiveďte k varu
  • Snižte teplotu a přikryté vařte 15 minut
  • Odstraňte ze sporáku a nechte přikryté 5 minut odstát
  • Vložte rýži do skleněné nebo dřevěné misky a postupně vařečkou vmíchejte 3 lžíce octa, 2 lžíce moučkového cukru a ½ lžičky soli
  • Před přípravou oblíbeného sushi nechte rýži vychladnout