+420 601 543 586
info@orientfarm.cz
Nabízíme i možnost odložené platby

Jak vařit rýži

Bílá rýže

Vaření v rýžovaru

  • Opláchněte zrnka bílé rýže studenou vodou
  • Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
  • Přidejte 1 ½ šálku vody
  • Začněte vařit v rýžovaru. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 15 minutách). Před podáváním nechte rýži 5 minut stát se zavřeným víkem

Vaření na sporáku

  • Opláchněte zrnka bílé rýže studenou vodou
  • Umístěte 1 šálek rýže do hrnce na sporák
  • Přidejte 1 ½ šálku vody a přiveďte k varu
  • Snižte teplotu a přikryté vařte 15 minut
  • Odstraňte z ohně a nechte přikryté 5 minut stát

Hnědá rýže

Tipy na vaření rýže

  • Změřte poměr rýže a vody pomocí odměrky
  • Nenechte se při vaření zvedat víko nebo míchat
  • Po uvaření nechte rýži odstát, aby absorbovala zbývající vlhkost

Vaření v rýžovaru

  • Opláchněte zrnka hnědé rýže studenou vodou
  • Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
  • Přidejte 2 šálky vody
  • Začněte vařit v rýžovaru. Když se rýže uvaří, rýžovar se přepne na „udržování teploty“ (asi po 25 minutách). Před podáváním nechte rýži 5 minut stát se zavřeným víkem.
  • Upozorňujeme, že pokyny se mohou lišit podle rýžovaru. Konkrétní pokyny naleznete v uživatelské příručce.

Vaření na sporáku

  • Opláchněte zrnka hnědé rýže studenou vodou
  • Umístěte 1 šálek rýže do hrnce na sporák
  • Přidejte 2 šálky vody a přiveďte k varu
  • Snižte teplotu a přikryté vařte 25 minut
  • Odstraňte z ohně a nechte přikryté 5 minut stát

Sushi rýže

Tipy na vaření rýže

  • Změřte poměr rýže a vody pomocí odměrky
  • Nenechte se při vaření zvedat víko nebo míchat
  • Po uvaření nechte rýži odstát, aby absorbovala zbývající vlhkost

Vaření v rýžovaru

  • Opláchněte zrnka rýže studenou vodou
  • Vložte 1 šálek rýže do misky rýžovaru
  • Přidejte 1 ½ šálku vody
  • Začněte vařit v rýžovaru. Když je rýžovar hotový, přepne se do režimu „udržovat teplo“ (asi po 15 minutách. Vyjměte misku a nechte 10 minut stát, aby rýže vychladla
  • Vložte rýži do skleněné nebo dřevěné misky a postupně vařečkou vmíchejte 3 lžíce octa, 2 lžíce moučkového cukru a ½ lžičky soli
  • Před přípravou oblíbeného sushi rýže nechte vychladnout
  • Upozorňujeme, že pokyny se mohou lišit podle rýžovaru. Konkrétní pokyny naleznete v uživatelské příručce

Vaření na sporáku

  • Opláchněte zrnka rýže studenou vodou
  • Umístěte 1 šálek rýže do hrnce na sporák
  • Přidejte 1 ½ šálku vody a přiveďte k varu
  • Snižte teplotu a přikryté vařte 15 minut
  • Odstraňte z ohně a nechte přikryté 5 minut stát
  • Vložte rýži do skleněné nebo dřevěné misky a postupně vařečkou vmíchejte 3 lžíce octa, 2 lžíce moučkového cukru a ½ lžičky soli
  • Před přípravou oblíbeného sushi rýže nechte vychladnout